KURS

Dentale keramer i klinikken

Mulighetene for å løse ulike kliniske situasjoner med dentale keramer har aldri vært så mange som nå. Nye materialer og materialkombinasjoner tilbyr enklere behandlinger, minimalinvasive løsninger og erstatninger som er mindre følsomme for chip-off- frakturer, sammenliknet med tidligere. Samtidig har materialvalgene blitt mer komplekse. Det holder ikke lenger med å preparere, ta avtrykk og skrive «en helkeramisk krone, takk!»  til tanntekniker og forvente en vellykket behandling.

Med rett kunnskap kan resultatet bli enestående, forutsatt at riktig kombinasjon av klinisk håndverk, materialvalg og ikke minst sementering og tilpasning. Per Vult von Steyern vil i forelesningen guide dere gjennom hva dere bør tenke på i klinikken for å få det aller beste resultatet fra de nye keramene og samtidig unngå fallgruver.

Kurset er basert på kliniske kasus:

  1. Glasskeramer og tradisjonell-og translusent zirkonia
  2. Minimalivasive prinsipper for keramer
  3. Kliniske og estetiske aspekter

Foredragsholder:
Per Vult von Støyern

Per Vult von Steyern er professor og spesialist i oral protetikk. Han har siden 1991 forsket klinisk og in-vitro med fokus på helkeramiske broer og protetiske materialer. Steyern har en omfattende produksjon av vitenskapelig litteratur, har skrevet lærebokskapitler og er en internasjonalt anerkjent og prisbelønt foredragsholder. Siden noen år tilbake koblet til NIOM og er i dag direktør ved instituttet.